Ga naar de inhoud

Brandblusser

Brandblussers

Brandblussers zijn cruciale veiligheidsmiddelen die kleine branden kunnen bestrijden voordat deze zich uitbreiden en grote schade veroorzaken. Bij Luboprevent begrijpen we het belang van effectieve brandbestrijding en bieden we een breed scala aan brandblussers aan, geschikt voor diverse toepassingen.

Verschillende Soorten

  • Poederblussers: Deze veelzijdige blussers zijn geschikt voor het bestrijden van branden veroorzaakt door vaste stoffen (klasse A), vloeistoffen (klasse B) en gassen (klasse C). Het poeder onderbreekt de chemische reactie van het vuur. Poederblussers zijn vooral nuttig in industriële omgevingen, hoewel ze minder geschikt zijn voor binnenruimtes vanwege de achterblijvende residu.
  • Schuimblussers: Ideaal voor branden veroorzaakt door vaste stoffen en vloeistoffen. Het schuim dekt de brandende materialen af, waardoor de zuurstoftoevoer wordt gestopt. Deze blussers zijn perfect voor kantoren, woningen en voertuigen.
  • CO2-blussers: Kooldioxideblussers zijn perfect voor branden in elektrische apparatuur en vloeistoffen. CO2 is een schoon gas dat geen residu achterlaat, waardoor het ideaal is voor gebruik in serverruimtes en bij elektrische installaties.
  • Waterblussers: Speciaal ontworpen voor vaste stof branden. Water verlaagt de temperatuur van het brandende materiaal. Deze blussers zijn eenvoudig in gebruik en kosten effectief.
  • Vetbrandblussers: Ontworpen voor gebruik in keukens, deze blussers zijn effectief bij branden veroorzaakt door vetten en oliën. De speciale oplossing koelt de brand en vormt een afdekkende schuimlaag.

Onderhoud

Regelmatig onderhoud van brandblussers is essentieel om hun functionaliteit te waarborgen. Dit omvat visuele inspecties, drukcontroles en het periodiek vervangen of hervullen van de blusstof. Luboprevent biedt onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat uw blusapparatuur altijd klaar is voor gebruik.

Poederblusser

LuBo Prevent voorziet in:

Blusmiddelen

Wij leveren zowel schuim, poeder als kooldioxide CO2 brandblussers. Wij geven advies over het meest geschikte blusmiddel voor uw pand.

Noodverlichting

LuBo Prevent verkoopt, installeert, onderhoudt en keurt alle noodverlichting zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

EHBO & AED

Bij ons is het mogelijk om EHBO koffers en AED apparaten aan te schaffen. Daarnaast onderhouden en controleren wij deze jaarlijks.

Partner in veiligheid- & brandpreventie

LuBo Prevent werkt volledig conform NEN richtlijnen & Kiwa gecertificeerd. Deze richtlijnen zijn divers afhankelijk van de materialen. Dit houdt in dat wij elke jaar getoetst worden op onze kennis en kunde en van alle laatste ontwikkelingen, zowel technisch als regelgeving technisch op de hoogte zijn. Dit is essentieel daar brandverzekeringen dit doorgaans als voorwaarde stellen.

Wij werken doorgaans als veiligheid- en brandpreventie partner die brandbeveiliging van A-Z regelt. Wij organiseren brandveiligheid in 4 stappen in 2 weken conform Kiwa & NEN richtlijnen en daarmee brandverzekering-proof. Daarnaast nemen wij voor de wettelijk verplichte controles tijdig contact op zodat je ook zorgeloos blijft voldoen aan wet- en regelgeving & brandpreventie op orde is.

Advies & inventarisaties op locatie

Offerte op maat


Levering en/of plaatsing


Onderhoud volgens voorschriften: wij benaderen jouw tijdig.