Ga naar de inhoud

Poederblusser

Poederblusser

Op zoek naar een effectieve brandblusser die geschikt is voor bijna alle typen branden?Ontdek de veelzijdigheid van poederblussers. Met een krachtige blusstof en een groot blusvermogen zijn poederblussers een betrouwbare keuze voor verschillende situaties. Het hoofdbestanddeel van poeder, een zoutoplossing, zorgt voor een effectieve bluswerking, maar het kan ook nevenschade veroorzaken.

Ontdek onze diverse poederblussers ontworpen voor verschillende brandklassen:
> ABC poederblusser: Dit type bevat een mengsel van ammoniumfosfaat en
ammoniumsulfaat, geschikt voor vaste stof-, vloeistof- en gasbranden.

> BC poederblusser: Met een combinatie van natriumbicarbonaat en kaliumbicarbonaat is dit type ideaal voor vloeistof- en gasbranden.

> D poederblusser: Specifiek ontworpen voor metaalbranden, bevat deze blusser een mengsel van natriumchloride.

Poederblussers hebben veel voordelen: ze zijn niet alleen elektrisch niet-geleidend en
vorstbestendig, maar hebben ook een blussende werking die tot zes keer krachtiger is dan CO2- blussers. Hierdoor zijn ze een van de meest verkochte brandblussers op de markt.

Hoewel poederblussers betaalbaar en effectief zijn, kennen ze ook enkele nadelen. De fijne
poederige substantie kan aanzienlijke schade veroorzaken aan elektrische apparaten en laat vaak nevenschade achter. Daarom is voorzichtigheid belangrijk bij gebruik.

Keuring van brandblussers is naast dat het verplicht is, van cruciaal belang. Bij LuBo Prevent zijn al onze monteurs REOB gecertificeerd. REOB staat voor  “Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen” en is verplicht om brandblussers te mogen keuren. Deze keuring zal jaarlijks voorkomen (data altijd in overleg) en kan gecombineerd worden met noodverplichting-, EHBO- en/of AED-keuringen.

Poederblusser

LuBo Prevent voorziet in:

Blusmiddelen

Wij leveren zowel schuim, poeder als kooldioxide CO2 brandblussers. Wij geven advies over het meest geschikte blusmiddel voor uw pand.

Noodverlichting

LuBo Prevent verkoopt, installeert, onderhoudt en keurt alle noodverlichting zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

EHBO & AED

Bij ons is het mogelijk om EHBO koffers en AED apparaten aan te schaffen. Daarnaast onderhouden en controleren wij deze jaarlijks.

Partner in veiligheid- & brandpreventie

LuBo Prevent werkt volledig conform NEN richtlijnen & Kiwa gecertificeerd. Deze richtlijnen zijn divers afhankelijk van de materialen. Dit houdt in dat wij elke jaar getoetst worden op onze kennis en kunde en van alle laatste ontwikkelingen, zowel technisch als regelgeving technisch op de hoogte zijn. Dit is essentieel daar brandverzekeringen dit doorgaans als voorwaarde stellen.

Wij werken doorgaans als veiligheid- en brandpreventie partner die brandbeveiliging van A-Z regelt. Wij organiseren brandveiligheid in 4 stappen in 2 weken conform Kiwa & NEN richtlijnen en daarmee brandverzekering-proof. Daarnaast nemen wij voor de wettelijk verplichte controles tijdig contact op zodat je ook zorgeloos blijft voldoen aan wet- en regelgeving & brandpreventie op orde is.

Advies & inventarisaties op locatie

Offerte op maat


Levering en/of plaatsing


Onderhoud volgens voorschriften: wij benaderen jouw tijdig.