Ga naar de inhoud

Noodverlichting

Noodverlichting

In elk gebouw is noodverlichting essentieel, niet alleen om te voldoen aan wettelijke vereisten maar vooral van belang bij noodsituaties. Onze noodverlichtingssystemen zijn ontworpen om de vluchtroutes aan te duiden en een veilige evacuatie te waarborgen, zelfs bij stroomuitval.

Onze LED-armaturen zijn van topkwaliteit en hebben een zeer lange levensduur. Bovendien besparen ze tot wel 50% energiekosten vergeleken met traditionele TL-varianten. Daarnaast voldoen al onze producten aan internationale normen, zoals de NEN-EN 1835, NEN-EN ISO 7010, en NEN-EN 50171. Het hebben van noodverlichting betekent niet automatisch dat uw veiligheid gegarandeerd is. Vaak zijn er onzichtbare defecten zoals accu’s met onvoldoende capaciteit of kapotte lampen, en ook kunnen er problemen zijn met de vluchtroutes, verouderde pictogrammen of een tekort aan armaturen. Daarom is periodieke controle is daarom niet alleen verplicht maar ook van essentieel belang.

Noodverlichting controle ziet er als volgt uit:

  • > Visuele inspectie van noodverlichtingsarmaturen
  • > Functionele tests om te controleren of de armaturen werken tijdens stroomuitval
  • > Testen van de autonomietijd voor armaturen zonder zelftestfunctie
  • > Analyseren van automatische testresultaten die door de armaturen worden uitgevoerd
  • > Controle juiste pictogrammen i.v.m. vluchtroute

Bij ons kunt u rekenen op een volledig servicepakket, van advies en levering tot montage, onderhoud en reparatie. We voeren alles in eigen beheer uit en werken strikt volgens de NEN-EN 50171 & 5017 normen, zodat u met een gerust hart kunt vertrouwen op de veiligheid van uw gebouw. Nieuwe aanvragen kunnen wij binnen twee weken leveren en monteren.